Returer & reklamationer

Returer & reklamationer

När du handlar på Caliroots har du alltid 14 dagars öppet köp. Du kan tyvärr inte byta din vara, eftersom lagersaldot ändras så fort, utan önskar du en annan vara så får du lägga en ny beställning och returnera den gamla. Det räcker med att du skickar din retur till oss inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Observera att detta ej gäller vid köp av underkläder och badkläder, vid köp utav dessa produkter erbjuder vi inte returrätt på grund av hygieniska skäl.

Notera att varan och även förpackningen måste vara i väsentligen oförändrat skick vilket betyder oanvänd och ej skadad. Inga etiketter eller liknande får sättas direkt på skokartongen vid en retur, använd ytteremballage. Är kartongen eller produkten skadad eller använd vid returen till oss tar vi ut en avgift om minst 20% av varans värde eller 300 kr alternativt returnerar varan till dig. Kepsar får inte skickas i kuvert/påsar utan måste skickas till oss i kartong då formen måste bibehållas.

Observera att du inte kan lämna in din retur i våra butiker, registrera din retur på knappen nedan och följ de instruktioner som följer.

Har du frågor om din vara eller ditt köp, ring eller mejla oss gärna så hjälper vi dig. Vi följer Konsumentverkets regler och riktlinjer för e-handel (mer info här).REGISTRERA RETUR


 

Återköp av varor

Vi erbjuder 14 dagars returrätt från den dagen ni tagit emot er order, detta gäller även på nedsatta produkter. Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska returneras.
Använd den förbetalda returetiketten som medföljer i er order för att returnera er vara och lämna in returen hos ditt lokala ombud. Returfraktkostnad är 59 kr, har du direktbetalat så dras beloppet av vid återbetalning och har du lagt din beställning mot faktura så justeras fakturan så att 59 kr kvarstår att betalas.

Vid all kommunikation avseende byten/returer/förfrågningar, skriv ditt ordernummer som ämne i mailet till oss.

Vi skickar ut ett mejl så fort vi har mottagit din retur. Återbetalning/uppdatering av faktura sker 1-5 vardagar efter att du mottagit returbekräftelsen via email. Observera att vid hög belastning kan returhanteringen ta upp mot 14 dagar, detta gäller även återbetalning.
 

 

Reklamationer/Garantier

Eventuella garantier eller reklamationer måste meddelas via mail ([email protected]) innan retur. En retur får inte ske förrens överenskommelse med Caliroots har skett. I vissa fall kan foton räcka, vilket innebär att vi vill ha en korrespondens innan garantiärendet sätter igång. Om du erhållit en produkt som har något fel eller brister, alternativt erhållit en felaktig vara så byter vi självklart ut den med en ny vara till er utan kostnad om vi har en ersättningsprodukt i lager. Skulle produkten vara slut så utför vi en retur på produkten mot en fullständig återbetalning. Observera att vi ersätter ej eventuell debitering av tull eller moms. Vi följer Konsumentköplagen och vill du läsa mer om vilka regler som gäller, besök www.konsumentverket.se. Vi kommer följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

 

Återbetalning

Kortköp:
Om du returnerar en vara som du inhandlat via kreditköp eller vanligt kortköp behöver du inte skicka med något kontonummer då återbetalningen sker till samma konto som användes vid köpet.

Fakturaköp:
Skickar du tillbaka en vara i god tid innan fakturan har utgått kommer den justeras så värdet för den returnerade varan är avdragen. OBS! Om din faktura inte hunnits justeras innan den förfallit måste du betala den och sedan invänta en återbetalning efter er retur blivit bekräftad och behandlad alternativt kontakta Svea och informera att en retur har skett och be Svea skjuta på förfallodatumet så returen ska hinna behandlas. Vi ansvarar ej för eventuella påminnelseavgifter som kan uppstå ifall fakturan ej har betalats i tid.

Presentkort:
Vid retur med betalmetod presentkort så skapas ett nytt presentkort åt dig på returens värde och skickas till dig via email.

Ej uthämtade paket med fraktbolag:
Du har 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket på utlämningsstället. Om du inte hämtar ut paketet inom den tiden returneras det till oss. För ej uthämtade paket drar vi av 300 kr för frakt och administrativa avgifter på summan som du skall få tillbaka.
 
Ej uthämtade paket med samma dag leverans:
Om du ej är tillgänglig för leverans under utsatt tid för utkörning alternativt nekar paketet så drar vi avi 300 kr för frakt och administrativa avgifter på summan som du skall få tillbaka.